Brezplačna poštnina   |   30-dnevno vračilo

Pogosta vprašanja

Kaj je eyerim?

eyerim je spletna trgovina, ki je enostavna za uporabo in prodaja očala priznanih blagovnih znamk – sončna, korekcijska in smučarska očala.

Naš cilj je ponuditi »vse na istem mestu«. Od vedno priljubljenih očal Ray-Ban do ročno izdelanih kolekcij neodvisnih proizvajalcev, od funkcionalnih športnih okvirjev do prefinjenih kosov priznanih oblikovalcev.

eyerim ponuja brezplačno poštnino v vse države EU. Zahvaljujoč našemu 30-dnevnemu vračilu, lahko nakupujete brez tveganja. Vsi naši izdelki so 100 % originalni in imajo 2-letno garancijo.

Zakaj kupovati očala na spletu?

Nakup očal na spletu je varen in izjemno priročen. Najpomembneje je, da je nakup sončnih in korekcijskih očal na eyerimu do 60 % cenejši v primerjavi z maloprodajnimi cenami.

Ne obstaja fizična prodajalna, ki se lahko primerja z našo široko izbiro. Celo največje fizične prodajalne imajo na zalogi le do 500 parov. eyerim prodaja na tisoče izdelkov, ki se vsak dan posodabljajo, tako da nikoli ne zamudite najnovejše kolekcije.

Kako lahko plačam?
  • Kreditna/debetna kartica - sprejemamo Visa, MasterCard in American Express
  • PayPal
  • BitCoin - smo mladi in inovativni, zato sprejemamo vodilno digitalno valuto na svetu!

Pri eyerimu so spletna plačila hitra in popolnoma varna. Vse transakcije se obdelajo prek šifriranega plačilnega prehoda in uporabljamo vodilne varnostne sisteme in sisteme za preprečevanje goljufij v industriji.

Ko bo vaše naročilo zaključeno, boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo in račun za transakcijo.

So očala pristna?

Da, brez najmanjšega dvoma.

Vsi izdelki, ki se prodajajo na eyerim, so 100 % pristni. Vsak model je odpremljen v originalni embalaži, ki vključuje čvrst ali mehek etui in mehko krpo za čiščenje. Če proizvajalec zagotovi potrdilo o pristnosti, bo to priloženo v paketu.

Kako naj vem, da mi bodo očala ustrezala?

Če poznamo le nekaj osnovnih pravil, je lahko izbiranje pravega para vznemirljivo in enostavno.

eyerim vam ponuja različne filtre, s katerimi zožite izbor, najpomembnejši dejavnik, ki ga je treba upoštevati, pa je oblika vašega obraza:

Okrogli obrazi so običajno iste višine in širine, z zaobljenimi čeljustnim lokom in zaobljenima ličnicama. Lica so polna in širša od čela. Priporočamo pravokotne okvirje,, idealno z močnimi linijami, ki vizualno omehčajo vaše ličnice. Okvirji s polovično obrobo so izvrstna izbira za vizualno podaljšanje vašega obraza.

Kvadratni obrazi imajo ličnice, čelo in čeljusti enake širine. Poskusite okrogle okvirje,, ovalne okvirje ali okvirje v obliki mačjih oči,ki bodo omehčali čeljustno linijo. Če iščete pravokotni okvir, mora imeti zaobljene robove.

Če je vaš obraz daljši kot širši (če imate dolgo čelo, visoke ličnice in zaobljen čeljustni lok), poskusite z okvirji, ki imajo maksimalno pokritost leč. Za vas so odlična izbira preveliki okvirji. are a great choice for you. This will give the illusion of extra face width and will help to break up the length of the face.

Srčaste oblike obraza, znane tudi kot trikotne oblike obraza, imajo širše čelo in majhno brado. Vaša izbira naj bodo kvadratni okvirji ali pravokotni okvirji, ki uravnotežijo vaše poteze obraza. Okrogli in ovalni okvirji prav tako ustrezajo tej vrsti obraza.

Ovalni obrazi imajo ličnice nekoliko širše od čela in brade, spominjajo na obliko jajca. Ovalni obrazi veljajo za popolno obliko in so primerni za večino slogov okvirjev. Lahko pa sami eksperimentirate z različnimi oblikami. Pomemben dejavnik je velikost.

Ne pozabite, če imate tehnično vprašanje ali potrebujete nasvete za stajling, smo vam na voljo na kontakt@eyerim.si

Ali imajo očala garancijo?

Da. eyerim ponuja lastno 2-letno garancijo za vse izdelke.

Vsak proizvajalec definira garancijo na drugačen način. Nekatere znamke ponujajo le 6 mesecev, druge do 24. Obstajajo številni različni pogoji, opredelitve in geografske omejitve. Pri eyerimu vas želimo razbremeniti teh težav. Zato vam ponujamo lastno 2-letno garancijo – brez obveznosti.

Garancija pokriva vse proizvodne napake * brez izjeme. Garancija ne zajema poškodb okvirja ali leč, ki jih povzroči običajna dnevna obraba (npr. praske), ter poškodb zaradi napačne uporabe izdelka ali nesreče.

Da bomo lahko ocenili, če napaka spada pod garancijo, nam pošljite fotografije in opis pomanjkljivosti na kontakt@eyerim.si in vas bomo kontaktirali.

* Tovarniške napake so napake, ki nastanejo pri proizvodnem procesu in niso v skladu s proizvajalčevimi standardi za določen proizvod (okvarjeni tečaji, razbarvanje itd.). Tovarniške napake ne vključujejo oblikovalnih napak, ki jih je mogoče pripisati načrtu izdelka in ne proizvodnemu procesu.

Kako naj skrbim za svoja očala?

Vrhunska sončna očala, korekcijska očala in smučarska očala zahtevajo skrbno nego.

Neustrezna nega lahko povzroči opraskane leče, ki zameglijo vaš vid. Najenostavnejši način za preprečevanje poškodb je, da vedno shranite očala v zaščitnem etuiju.

Za čiščenje uporabljajte mehko krpo in tekoče čistilo, namenjeno za leče, ali vlažilne robčke za stekla . Nikoli ne uporabljajte robčkov, papirnatih brisač ali oblačil, saj ostanki prahu in vlaken lahko povzročijo praske. Prav tako se izogibajte uporabi mil, šamponov, gospodinjskih detergentov in zlasti čistil za steklo. Ta lahko vsebujejo agresivne snovi, ki razgrajujejo premaz na lečah.

Kako prepoznam ponarejena sončna očala?

Ponaredki so ponarejene replike, ki se prodajajo z namenom, da izkoristijo višjo vrednost posnemanega izdelka.

Medtem ko ponarejene ure ali torbice predstavljajo relativno malo nevarnosti za stranko, so lahko ponarejena sončna očala zelo nevarna. Ker so izdelana iz poceni materialov, le redko izpolnjujejo varnostne standarde in ponavadi nimajo premaza, ki preprečuje, da bi škodljivo UV sevanje škodovalo vašim očem. Če nosite ponaredek, je to pogosto slabše za vaše oči kot da ne bi nosili ničesar.

Zavezanost k odličnosti je zakoreninjena v DNK podjetja eyerim. Vsi izdelki, ki jih prodajamo na naših spletnih straneh, so pristni in izdelani večinoma v Italiji (Ray-Ban, Prada, Persol itd.) ali v ZDA (Oakley) in uporabljate napredno tehnologijo leč, ki uniči 100 % škodljivih UV žarkov.

Nakupovanje na eyerimu vam garantira, da boste prejeli pristne izdelke. Toda če želite poskusiti svojo srečo drugje, je treba upoštevati nekaj splošnih pravil:

  • Cena. Sončna očala blagovnih znamk so vredna svoje cene. Na eyerimu poskušamo ponuditi najnižje cene. Če najdete bistveno cenejše izdelke ali se zdi »preveč dobro, da bi bilo resnično«, je najverjetneje ponaredek.
  • Podrobnosti. Vsa originalna očala so izdelana iz visoko kakovostnih materialov z uporabo najboljših proizvodnih procesov. Tečaji na ročkah so običajno oblikovani iz enega kosa kovine. Na očala morajo biti priviti in ne prilepljeni ali obliti s stopljeno plastiko. Znak blagovne znamke na zunanji strani ročke mora biti reliefno vtisnjen, ne natisnjen.
  • Odtis številke modela. Na notranji strani leve ročke se vedno nahaja številka modela in podatek o velikosti. Velikost pisave, razmik ali poravnava mora biti enotna in dobro berljiva, celo pri zelo tankih kovinskih ročkah kot na primer pri modelu Ray-Ban Aviator.
  • Barva. Plastični okvirji so izrezani iz enega samega kosa organskega acetata ali brizgani iz predhodno barvane plastike. Če okvir prerežemo, mora biti notranja barva plastike enaka kot zunanja. Originalna sončna očala niso nikoli pobarvana.
  • Embalaža. Originalna očala so vedno v škatli blagovne znamke, ki vsebuje etiketo s črtno kodo, podatki o proizvajalcu in imenom modela.
  • Teža. Če imate v svojih rokah pristna očala, morate čutiti določeno težo. Morajo biti trdna in čvrsta, ne neobičajno lahka in krhka. Če se ne zdijo dovolj težka, da bi preprečila vetru, da bi odpihnil nekaj papirnatih listov, obstaja velika verjetnost, da niso originalna.
  • Nalepka. Če se na leči nahaja nalepka, ne bi smela biti prilepljena z običajnim lepilom, ki bo pustilo ostanke, ko jo boste odlepili. Nalepka bi morala biti pritrjena z uporabo statike, brez lepila.